phoca thumb m lydean en wilfred koops 1Lydean en Wilfred Koops verenigingskampioenen bij Bowlingvereniging Barneveld.

Zaterdag werden bij Bowlingvereniging Barneveld de finales gespeeld van de verenigingskampioenschappen 2024.

Deze leverden voor het eerst een echtpaar op als nieuwe kampioenen.

Tijdens de voorronden in november 2023 en januari 2024 werden er telkens 4 games gespeeld, de beste speelsters en spelers plaatsen zich voor de finale. Hierin moest men nogmaals 4 games spelen. Er werd gespeeld in diverse klassen, afhankelijk van het pasgemiddelde, zodat spelers van gelijke sterkte elkaars tegenstander waren. De clubkampioen is diegene die de hoogste totaalscore heeft, onafhankelijk in welke klasse men uit komt.

 

Bij de dames was de deelname gering, er hadden zich slechts 5 dames opgegeven zodat de verschillende klassen dun bezet waren. In de C-klasse 2 finalisten, hier werd Lydean Koops opnieuw kampioen nadat zij vorig jaar haar titel moest afstaan. In de finale wist Lydean, ondanks een blessure, haar voorsprong op Annie Barten te vergroten, waardoor Annie zich met de tweede plaats tevreden moest stellen. In de D-klasse 3 dames in de finale. Coby Huisman zag haar voorsprong op de concurrentie slinken maar hield net stand. Grieta Wildeman wist in de finale te stijgen naar de 2e plaats, dit ging ten koste van Lida Roskam die dus derde werd.

In de A-klasse was Wilfred Koops de enige deelnemer zodat hij de titel binnen haalde.

In de B-klasse ook maar 1 deelnemer en wel Gerrit de Kruijff, dus ook voor hem de titel.

In de C-Klasse 3 finalisten waarvan Ronald van de Belt de beste papieren had om de titel te bemachtigen, hij stelde zijn fans niet teleur. De tweede plaats was voor Karel van Dijk die Jaap Veldhuizen net achter zich wist te houden.

In de D-klasse wist Bradley Zeggelaar zijn voorsprong uit de voorronde net vast te houden op Gerrit van der Neut die op zijn beurt Daniël Schoemaker ruim voor bleef.

De verenigingskampioenen mogen begin eind augustus / begin september deelnemen aan de Dag der Kampioenen, een toernooi waar alle (verenigings) kampioenen uit het hele land tegen elkaar in het strijdperk treden.

In de bijlage de eindstanden.

Finale VK 2024

Artikel Barneveldse Krant: Bowlingtitels voor echtpaar.

phoca thumb m prijswinnaars