Er is een nieuwe versie beschikbaar van de NBF-app, die gratis te gebruiken is door alle NBF-leden. In de nieuwe versie geven we meer inzicht in jouw ontwikkeling en daarnaast vind je onze online wedstrijdkalender nu ook terug in de app.

Meer inzicht en historie
Met de nieuwe versie bieden we NBF-leden meer inzicht in hun ontwikkeling door de jaren heen. Zo vind je er al jouw pasgemiddeldes van de afgelopen seizoenen terug en per seizoen kun je al jouw verwerkte leagues en toernooien nog eens bekijken. 

Nieuw daarbij is jouw ontwikkeling in het huidige seizoen. Het is belangrijk daarbij het onderscheid te maken tussen jouw pasgemiddelde en je actuele seizoensgemiddelde. Aan die laatste, het actuele seizoensgemiddelde, kunnen geen rechten ontleent worden. Het is puur om jouw inzicht te geven in jouw huidige seizoen. Je pasgemiddelde is nog altijd leidend voor de toernooien waaraan jij kunt deelnemen en/of de handicap die jij daarbij eventueel toegekend krijgt.

Klik hier voor een uitgebreidere toelichting op jouw profiel en de overige nieuwe features in de app. Wanneer jouw vereniging gebruik maakt van de gratis NBF-huisleaguemodule, dan is het totaal van jouw league(s)-scores ook in de app terug te vinden.

De Bowling NBF-app kun je downloaden via de volgende stores:
Stap voorwaarts
"Natuurlijk zij we blij met deze nieuwe versie, waarin we in de app meer informatie delen met onze leden en hen op een extra manier toegang geven tot alle beschikbare toernooien en kampioenschappen. We bieden hiermee tegelijkertijd alle organisatoren een extra platform om hun toernooi onder de aandacht van alle NBF-leden te brengen", aldus Jan Jaap van der Sar, bureaumanager bij de NBF. Hij vervolgt:"We realiseren ons best dat dit geen baanbrekende ontwikkeling is, waarvan mensen van hun stoel vallen. Het is echter wel een goede stap in de richting waar we uiteindelijk naar toe willen. En dat is wat ook beschreven staat in ons meerjarenbeleidsplan: We willen onze leden meer inzicht geven in hun ontwikkeling en activiteiten en we willen bepaalde diensten laagdrempeliger maken. Denk hierbij aan nieuwe rankings, een wedstrijdkalender met filters op leeftijd, regio of niveau of denk aan het ontvangen van berichten waarvan een lid zelf heeft aangegeven het te willen ontvangen. Zo brengen we bowlers en organisatoren nog beter met elkaar in contact."

Wedstrijdkalender
De NBF-wedstrijdkalender is nu ook toegevoegd aan de NBF-app. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten in het huidige seizoen. Per activiteit vind je er vervolgens twee opties: Meer informatie of direct online inschrijven.

In beide gevallen wordt je doorverwezen naar onze website, waar je meer informatie vindt over de activiteit. Wanneer de organisator gebruik maakt van onze gratis dienst om de NBF-inschrijfmodule te gebruiken, krijgt een lid dat in de app al te zien en kan het lid dus direct via zijn smartphone of tablet de inschrijving compleet maken.

"De wedstrijdkalender in de app is een mooie uitbreiding, er zijn zoveel mooie events in Nederland die volle series verdienen! Ook op dit gebied willen we nog stappen maken. Een lid moet nu nog een keer inloggen op onze website. Dat is een volgende stap in onze plannen, dat de verschillende platforms nog beter aan elkaar gekoppeld zijn. Toch wilden we nu de kalender al tonen in onze app," aldus Van der Sar.

MijnNBF
Tot slot is de weergave van de NBF-ledenpas aangepast, zodat het beter past bij het device dat je gebruikt. De ledenpas is ook nog steeds beschikbaar in MijnNBF. Alle NBF-leden hebben toegang tot MijnNBF met hun lidnummer en wachtwoord. Wanneer je jouw wachtwoord bent vergeten, kun je via onze website een nieuw wachtwoord aanvragen. Dit wordt verstuurd naar het e-mailadres dat bij ons bekend is. Twijfel je of jouw e-mailadres in onze administratie klopt, neem dan contact op met het bestuur van jouw vereniging. Zij hebben toegang tot jouw gegevens en kunnen daarin aanpassingen maken. Zij beschikken ook over jouw lidnummer, mocht je dat bijvoorbeeld niet meer weten.

Wanneer je beschikt over jouw lidnummer en een (nieuw) wachtwoord, kun je zowel inloggen in MijnNBF via de computer als in de NBF-app.

Download de app nu en bekijk de nieuwe features. Wij gaan ondertussen door met het ontwikkelen van onze website en de NBF-app. We hopen daarbij snel nieuwe updates te kunnen presenteren.