NBF Nieuwsbrief 264

Bowlen.nl
 

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 264 - 06-04-2022

BV Haarlem verdedigt titel Stedenontmoeting Senioren met succes 
In het eigen Bison Bowling Haarlem heeft BV Haarlem de Stedenontmoeting Senioren 2022 gewonnen! Het betekent, na een 'lockdown pauze' van 2 jaar, de 4e titel op rij!

Regels rondom bowlingbal veranderd, maar nog niet bij iedereen bekend 
Vanaf seizoen 2020-2021 zijn de regels rondom de gaten van de bowlingbal veranderd. In de praktijk merken we dat deze nieuwe regels nog niet bij iedereen bekend zijn.

NK 2022 in mei, juni & juli: Voor alle bowlers! 
Van 15 mei t/m 3 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen 2022 plaats in Bowling Eindhoven. Alle leden van de NBF kunnen deelnemen aan deze Nederlandse kampioenschappen.

Uitkomen voor Nederland tijdens de ESC 2023? Dat kan! 
De NBF en ESBC Nederland zenden graag een team uit naar deze Europese kampioenschappen voor 50-plussers, waarvoor het kwalificatietraject bekend is gemaakt.

Greiner en Blankenzee namens Nederland naar World Games 2022 
De Team NL Bowling dames hebben zich gekwalificeerd voor de World Games. Nederland wordt tijdens dit evenement vertegenwoordigd door Samantha Greiner en Denise Blankenzee.

Uitslagen Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch 
Zondag 27 februari werden in Franky's Nieuwegein de finales gespeeld van de NK 50+ Scratch. Dames & heren streden apart van elkaar in drie leeftijdsklassen om de eerste nationale titels van 2022.

9 cursisten ronden trainersopleiding af 
Zaterdag 19 februari is onze Level I opleiding afgerond. In Olround Bowling Veenendaal ontvingen alle 9 cursisten de opleiding succesvol afgerond en hun bewijs van deelname ontvangen.

Maximale score Team Bowltech in NTL Eredivisie 
Tijdens de NTL speeldag van 20 maart heeft Team Bowltech in de Eredivisie het maximaal aantal van 22 punten behaald. Alle wedstrijden werden gewonnen én ze hadden de hoogste total pinfall.

Schrijf je nu in voor de NK 50+ Dubbel 
Van 22 t/m 29 mei worden de Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel georganiseerd in Franky's Leiderdorp. Deze kampioenschappen worden zowel op scratch als handicap basis gespeeld.

Wisselingen in selecties Team NL Bowling 
Het mag al even duren, de voorbereidingen op de EK's die 2019 startten. De selecties hebben gedurende die periode al diverse wisselingen doorgemaakt en ook nu hebben die weer plaatsgevonden.

Eric Kok ontvangt speldje 'Lid van Verdienste' 
Bijna 2 jaar na zijn benoeming tot 'Lid van Verdienste' van de NBF, was er zondag 3 april de gelegenheid om Eric Kok het bij de titel horende speldje te overhandigen.

Vincent Vluggen wint YET Zwitserland 
Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Talentontwikkelingsprogramma herstart 
Zaterdag 2 april heeft in Nieuwegein de herstart plaatsgevonden van het NBF-talentontwikkelingsprogramma. Vanaf seizoen 22-23 wordt daar op een andere manier vorm aan gegeven dan in voorgaande jaren.

Logobanner

Bekijk ons opleidingsaanbod voor 2021-2022

Als lid van de NBF kun je deelnemen aan diverse opleidingen om je trainersdiploma's te halen of opgeleid te worden tot wedstrijdleider, zodat jij de wedstrijden van jouw vereniging in goede banen kunt leiden. Bekijk nu ons aanbod voor seizoen 2021-2022.

Trainersopleidingen
De NBF beschikt over een zeer ervaren docentenkorps die jou het trainersvak kunnen leren. De NBF is daarvoor aangesloten bij het opleidingsprogramma van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). Dat betekent dat je na het afronden van de Level I opleiding niet alleen een diploma ontvangt dat door de NBF gecertificeerd is, maar ook door de ETBF. Mochten je ambities in het trainersvak verder reiken dan het aanbieden van trainingen binnen de vereniging, dan bieden onze diploma's daar de mogelijkheden voor. Zowel op nationaal niveau als op internationaal niveau.

Door de trainersopleiding van de NBF te volgen weet je zeker dat je wordt opgeleid volgens de laatste trends & ontwikkelingen, door docenten die al jarenlang actief zijn in de bowlingsport en zeer veel praktijkervaring hebben.

Voor meer informatie over de trainingsopleiding, klik hier. Op deze pagina vind je o.a. de opleidingsbrochure en een directe link naar het online aanmeldingsformulier.

Opleiding tot wedstrijdleider
Geen wedstrijden zonder wedstrijdleiders. Dit geldt zowel voor wedstrijden binnen de vereniging, als voor toernooien en leagues in het land. Wanneer jij de opleiding tot wedstrijdleider met een goed resultaat hebt afgerond, doet de NBF ook graag een beroep op jouw inzet tijdens wedstrijden van de Nationale Trio Leagues. 

Als wedstrijdleider heb je een belangrijke rol in het verloop van de wedstrijden. Ben je goed voorbereid, op de hoogte van alle regels en goed in staat om met alle betrokken teamcaptains, deelnemers en de ondernemer te communiceren, dan lever je een enorme bijdrage aan de beleving van de spelers.

De rol van wedstrijdleider is ideaal voor leden die niet altijd zelf meer in actie willen of kunnen komen, maar wel betrokken willen zijn bij wedstrijden en een bijdrage willen leveren aan de bowlingsport.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot wedstrijdleider. Je vindt er o.a. de opleidingsbrochure en een directe link naar het online aanmeldingsformulier.

MijnNBF is er voor jou, maak er gebruik van!

Als lid van de Nederlandse Bowling Federatie heb je toegang tot MijnNBF. Hier vind je o.a. jouw digitale ledenpas en een overzicht van al jouw scores. Met jouw gegevens kun jij je ook online inschrijven voor toernooien en heb je toegang tot onze mobiele app.
 
Check al jouw gegevens
In MijnNBF is al jouw informatie te vinden, zoals je NAW-gegevens en je contactgegevens. Bij verhuizing of een nieuw telefoonnummer of e-mailadres, kun je deze gegevens zelf aanpassen. Handig, want zo kan de vereniging jou altijd bereiken en mis je nooit informatie.
 
Veel leuker is het overzicht van al jouw voorgaande pasgemiddeldes en alle scores van het huidige seizoen. Ook die vind je in MijnNBF, net als jouw digitale ledenpas.
 
Inloggegevens via de vereniging
Inloggen in MijnNBF doe je met jouw lidnummer en een persoonlijk wachtwoord. Is dit bij jou (nog) niet bekend, dan kun jij contact opnemen met jouw vereniging. Zij weten jouw lidnummer én kunnen jou voorzien van een nieuw wachtwoord. Wanneer jouw mailadres in MijnNBF is opgeslagen, kun je ook zelf een nieuw wachtwoord opvragen.
 
Inloggen en het opvragen van een nieuw wachtwoord doe je op deze pagina:
https://secure.bowlingnbf.nl/mijnnbf/gebruiker/login

Download de NBF app
Met diezelfde gegevens heb jij ook toegang tot onze eigen NBF app. Deze app kun je downloaden op jouw smartphone, waarmee je ten alle tijden jouw scores en jouw ledenpas in de pocket hebt. Daarnaast vind je er ook al het nieuws van onze website, zodat je altijd op de hoogte bent. Ga naar jouw appstore en zoek op Bowling NBF.

Installeer de update van de NBF-app

De NBF biedt alle aangesloten leden sinds enkele jaren een app die op de smartphone gebruikt kan worden. De app kan o.a. gebruikt worden om je lidmaatschapspas te tonen tijdens wedstrijden. Zorg dus voor de nieuwste versie op jouw smartphone.

Al jouw scores in de pocket  
Met de NBF-app heb jij al jouw scores in de pocket. Naast je lidmaatschapspas vind je in de app namelijk ook alle scores die op dat moment bij de NBF bekend zijn. Het overzicht van die scores is steeds meer up-to-date, omdat meer en meer verenigingen en toernooiorganisatoren gebruik maken van de NBF-toernooimodule. Zo kun je dus het hele seizoen jouw ontwikkeling en resultaten bekijken.

Scores bijhouden in een andere app
We leveren bij de update ook een functionaliteit in. Het is in de nieuwe versie niet meer mogelijk om gamescores handmatig bij te houden. Helaas ontstonden er te vaak problemen met de verwerking ervan die we niet makkelijk konden oplossen. Daarnaast zijn er in de praktijk veel meer apps beschikbaar met dezelfde functionaliteit, die ook gebruikt kunnen worden.

Blijf op de hoogte
De laatste functionaliteit die onze NBF-app biedt is de rss-feed van het NBF-nieuws. Via de app kun je op die manier goed op de hoogte blijven van het laatste nieuws. 

De update is vrijdag 20 maart aan het einde van de ochtend beschikbaar voor zowel de Android smartphones als de Apple smartphones. Bekijk hieronder vast een preview, met dank aan App-Vise.

Inloggen op MijnNBF
Om toegang te krijgen tot de NBF-app heb je jouw NBF-lidnummer nodig én het wachtwoord dat ook aan jouw MijnNBF account gekoppeld is. 

Ik weet mijn wachtwoord niet meer
Wanneer jij jouw wachtwoord niet meer weet, kun je in MijnNBF een nieuw wachtwoord opvragen. Het is daarbij wel van belang dat het e-mailadres dat bij ons bekend is nog steeds actueel is, anders kun je geen nieuw wachtwoord ontvangen. 


Ik weet mijn lidnummer niet meer
Jouw lidnummer kun je opvragen bij jouw vereniging. Neem daarvoor contact op met de afdeling ledenadministratie van jouw vereniging. 

Nog nooit ingelogd in MijnNBF, zie de bijlage voor een korte handleiding.

Bij vragen of problemen stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Nieuwe reglementen bowlingballen

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiele ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden met een balansgat en maximaal 1 ounce sideweight positief of negatief. Dit betekent dat van deze ballen uiterlijk 01-08-2020 de balansgaten zullen moeten worden gevuld om deze ballen legaal te laten zijn.

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden zonder balansgat met maximaal 3 ounce positief of negatief sideweight. Dit betekent dat deze ballen al aan het nieuwe reglement voldoen dat ingaat op 01-01-2020 en dus niet meer aangepast hoeven te worden.

Alle ballen geboord tot 31-07-2018 met een balansgat dienen uiterlijk voor 01-08-2020 gevuld te zijn anders zijn deze ballen niet meer legaal om te gebruiken en dienen deze ballen door wedstrijdleiders illegaal en dus niet speelbaar te worden verklaard.

Meer artikelen...

  1. NBF Reglementen