NBF Nieuwsbrief 244

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 244 - 13-01-2021

Update coronavirus: Huidige lockdown verlengd t/m 9 februari
Dinsdag 12 januari is de huidige lockdown i.v.m. het coronavirus verlengd t/m 9 februari. Dat betekent o.a. dat tot die tijd bowlingcentra gesloten moeten blijven en wij dus niet de baan op kunnen.

 

Dinsdag 19 januari: Het eerste online verenigingsoverleg van 2021
Maandag 11 januari hebben alle aangesloten verenigingen een uitnodiging ontvangen voor het volgende online verenigingsoverleg, op dinsdag 19 januari om 19.30 uur.

 

Nederlandse kampioenschappen 50 plus verplaatst naar augustus 2021
Later deze maand stonden de NK 50+ Scratch op de kalender. Omdat de huidige lockdown verlengd is t/m 9 februari, moeten de NK helaas verplaatst worden. Eind augustus hebben we nieuwe data gevonden.

 

Deadline om toernooien aan te melden voor seizoen 2021-2022 verplaatst naar 1 maart
Voor de aanmelding is een handtekening van de betrokken bowlingondernemer vereist, wat nu lastiger te organiseren is. Vandaar de verplaatsing van de deadline.

 

Logobanner

Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.

Lees meer: Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

NBF opleidingsaanbod 2020-2021 bekend

Eén van de voordelen van je NBF-lidmaatschap is dat je bij ons een opleiding kan volgen tot trainer en/of wedstrijdleider. Ons aanbod voor dit seizoen kun je vinden in de verschillende brochures.

Trainer worden
We bieden trainersopleidingen aan op verschillende niveaus. We werken daarbij samen met opleidingen van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). Als beginnende trainer start je op niveau 1 en kun jij je eventueel doorontwikkelen tot niveau 3. De NBF biedt opleidingen aan op niveau 1 en niveau 2. De niveau 3 opleiding, ook wel Level III opleiding genoemd, wordt om het jaar door de ETBF aangeboden in Finland. Daarnaast bieden we ter kennismaking dit seizoen de opleiding tot NBF Basisbegeleider aan. Dit is voor leden die eerst eens kennis willen maken met het trainersvak of voor hen die een trainer wel eens helpen bij het geven van trainingen.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen voor trainers. Om dit seizoen deel te nemen aan onze opleidingen dien je voor 26 oktober je interesse bij ons kenbaar gemaakt te hebben.

Wedstrijdleider worden 
Om de bowlingsport te kunnen beoefenen zijn er wedstrijdleiders nodig. Deze mannen en vrouwen leiden de wedstrijden en toernooien letterlijk en figuurlijk in goede banen. Als wedstrijdleider sta je middenin de wedstrijd en draag je veel verantwoordelijkheid. De NBF is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders. Om hen met een goed gevoel de baan op te sturen bieden we een speciale opleiding aan voor wedstrijdleiders. Na het volgen van de basismodules is een cursist inzetbaar voor de NBF en aangesloten verenigingen tijdens wedstrijden en evenementen.

Lijkt het jou tof om als wedstrijdleider een bijdrage te leveren aan de bowlingsport! Klik dan hier voor meer informatie over de opleiding tot NBF-wedstrijdleider. De deadline voor inschrijving is 16 november!

Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je een vraag? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator, Ben van Spronsen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MijnNBF is er voor jou, maak er gebruik van!

Als lid van de Nederlandse Bowling Federatie heb je toegang tot MijnNBF. Hier vind je o.a. jouw digitale ledenpas en een overzicht van al jouw scores. Met jouw gegevens kun jij je ook online inschrijven voor toernooien en heb je toegang tot onze mobiele app.
 
Check al jouw gegevens
In MijnNBF is al jouw informatie te vinden, zoals je NAW-gegevens en je contactgegevens. Bij verhuizing of een nieuw telefoonnummer of e-mailadres, kun je deze gegevens zelf aanpassen. Handig, want zo kan de vereniging jou altijd bereiken en mis je nooit informatie.
 
Veel leuker is het overzicht van al jouw voorgaande pasgemiddeldes en alle scores van het huidige seizoen. Ook die vind je in MijnNBF, net als jouw digitale ledenpas.
 
Inloggegevens via de vereniging
Inloggen in MijnNBF doe je met jouw lidnummer en een persoonlijk wachtwoord. Is dit bij jou (nog) niet bekend, dan kun jij contact opnemen met jouw vereniging. Zij weten jouw lidnummer én kunnen jou voorzien van een nieuw wachtwoord. Wanneer jouw mailadres in MijnNBF is opgeslagen, kun je ook zelf een nieuw wachtwoord opvragen.
 
Inloggen en het opvragen van een nieuw wachtwoord doe je op deze pagina:
https://secure.bowlingnbf.nl/mijnnbf/gebruiker/login

Download de NBF app
Met diezelfde gegevens heb jij ook toegang tot onze eigen NBF app. Deze app kun je downloaden op jouw smartphone, waarmee je ten alle tijden jouw scores en jouw ledenpas in de pocket hebt. Daarnaast vind je er ook al het nieuws van onze website, zodat je altijd op de hoogte bent. Ga naar jouw appstore en zoek op Bowling NBF.

Installeer de update van de NBF-app

De NBF biedt alle aangesloten leden sinds enkele jaren een app die op de smartphone gebruikt kan worden. De app kan o.a. gebruikt worden om je lidmaatschapspas te tonen tijdens wedstrijden. Zorg dus voor de nieuwste versie op jouw smartphone.

Al jouw scores in de pocket  
Met de NBF-app heb jij al jouw scores in de pocket. Naast je lidmaatschapspas vind je in de app namelijk ook alle scores die op dat moment bij de NBF bekend zijn. Het overzicht van die scores is steeds meer up-to-date, omdat meer en meer verenigingen en toernooiorganisatoren gebruik maken van de NBF-toernooimodule. Zo kun je dus het hele seizoen jouw ontwikkeling en resultaten bekijken.

Scores bijhouden in een andere app
We leveren bij de update ook een functionaliteit in. Het is in de nieuwe versie niet meer mogelijk om gamescores handmatig bij te houden. Helaas ontstonden er te vaak problemen met de verwerking ervan die we niet makkelijk konden oplossen. Daarnaast zijn er in de praktijk veel meer apps beschikbaar met dezelfde functionaliteit, die ook gebruikt kunnen worden.

Blijf op de hoogte
De laatste functionaliteit die onze NBF-app biedt is de rss-feed van het NBF-nieuws. Via de app kun je op die manier goed op de hoogte blijven van het laatste nieuws. 

De update is vrijdag 20 maart aan het einde van de ochtend beschikbaar voor zowel de Android smartphones als de Apple smartphones. Bekijk hieronder vast een preview, met dank aan App-Vise.

Inloggen op MijnNBF
Om toegang te krijgen tot de NBF-app heb je jouw NBF-lidnummer nodig én het wachtwoord dat ook aan jouw MijnNBF account gekoppeld is. 

Ik weet mijn wachtwoord niet meer
Wanneer jij jouw wachtwoord niet meer weet, kun je in MijnNBF een nieuw wachtwoord opvragen. Het is daarbij wel van belang dat het e-mailadres dat bij ons bekend is nog steeds actueel is, anders kun je geen nieuw wachtwoord ontvangen. 


Ik weet mijn lidnummer niet meer
Jouw lidnummer kun je opvragen bij jouw vereniging. Neem daarvoor contact op met de afdeling ledenadministratie van jouw vereniging. 

Nog nooit ingelogd in MijnNBF, zie de bijlage voor een korte handleiding.

Bij vragen of problemen stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.