NBF Nieuwsbrief 224

Bowlen.nl

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 224 - 14-08-2019

We tellen af naar een nieuw bowlingseizoen
De komende dagen tellen wij af naar het nieuwe bowlingseizoen dat op 1 september 2019 van start gaat. Dit doen we aan de hand van enkele tips, mededelingen en aankondingen.

Dit weekend: Finales 50-plus Master Tour 2018-2019
Aankomend weekend worden in Bowling Nieuwegein de finales van de 50+ Master Tour 2018-2019 gespeeld. Ook worden de 50+ Bowler en Bowlster van het Jaar gehuldigd.

Nieuwe gezichten in begeleiding Team NL Bowling
Mariska van den Bos voegt zich bij Alex de Vries in de begeleidingsstaf van de damesselectie. Ivon van Weeren komt op het bondsbureau ondersteuning bieden.

RTV Rijnmond maakt kennis met Lizzy Flapper
Dinsdag ging RTV Rijnmond op bezoek bij jeugdinternational Lizzy Flapper om meer te weten te komen over haar passie voor de bowlingsport. Altijd mooi, aandacht voor onze sport!

Nationale Sportakkoord: Wat kan het voor jouw vereniging betekenen?
Het Nationale Sportakkoord, al wel eens van gehoord? Op onze website vertellen we er meer over en wat het voor jouw vereniging kan betekenen.

Tweede plek voor Nicole Sanders in European Bowling Tour
Nicole Sanders is zondag 21 juli tweede geworden tijdens het Track Dream-Bowl Palace Open. Dit toernooi was de 8e stop in de European Bowling Tour (EBT) 2019. Ook Maxime de Rooij bereikte de finales.

Logobanner

NK Bowlen 2020 info

Zoals de meeste van jullie weten worden vanaf het komende seizoen alle NK’s samengevoegd tot één groot NK. Onder de noemer NK Bowlen 2020 gaan we een schitterend evenement organiseren voor alle bowlers.

Tijdens de NK Bowlen 2020, welke van 10 mei t/m 5 juli 2020 gespeeld wordt in Lucky’s Bowling Warmond, willen we alle leden van alle niveaus het evenement geven dat ze verdienen. De ervaring van het spelen van een NK willen we met behulp van jullie tot een hele leuke en bijzondere ervaring maken! Uiteraard kan er per klasse maar één winnen en kan niet iedereen zich plaatsen voor de volgende ronde, maar dat betekent niet dat degene die de finales niet halen niet de uitdaging met zichzelf kunnen aangaan en geen plezier kunnen hebben.

De online informatie en de inschrijving is te vinden op deze webpagina: http://nbf.bowlen.nl/Wedstrijdbowlen/NBFEvenementen/NKBowlen2020.aspx. Daarnaast is de flyer te vinden in de bijlage en is er een visuele uitleg te vinden op de webpagina.

Laten we er samen een groot succes voor de bowlingsport van maken!

Met vriendelijke groet,
Kevin de Haan
Marketing & Events

Bijlagen:
Bewaar het bestand 20190723 NK Bowlen 2020 Flyer Zwart Goud.pdfFlyer NK Bowlen 2020[ ]

NBF opleidingen 2019-2020.

In de bijlage de brochures  mbt de trainersopleidingen welke  gedurende het seizoen 2019/2020 gehouden worden.

Op zaterdag 12 oktober is de NBF/ETBF basisbegeleidersopleiding . Met dit op zak kan u assisteren bij een ETBF trainer die bv de jeugdtrainingen geeft.
U kan er voor kiezen om alleen deze dag te volgen waar u dus geen trainer wordt maar u kan na deze dag doorgaan met de level 1 trainersopleiding  welke 26 oktober zal worden vervolgd.
In de brochure vind u alle informatie mbt deze opleidingen.
Inschrijven kan  via het inschrijfformulier op de website bij voor leden/opleidingen

Heeft u vragen dan kan u mij natuurlijk altijd mailen of bellen.
MvG
Ben van Spronsen | NBF

Nieuwe reglementen bowlingballen

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiele ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden met een balansgat en maximaal 1 ounce sideweight positief of negatief. Dit betekent dat van deze ballen uiterlijk 01-08-2020 de balansgaten zullen moeten worden gevuld om deze ballen legaal te laten zijn.

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden zonder balansgat met maximaal 3 ounce positief of negatief sideweight. Dit betekent dat deze ballen al aan het nieuwe reglement voldoen dat ingaat op 01-01-2020 en dus niet meer aangepast hoeven te worden.

Alle ballen geboord tot 31-07-2018 met een balansgat dienen uiterlijk voor 01-08-2020 gevuld te zijn anders zijn deze ballen niet meer legaal om te gebruiken en dienen deze ballen door wedstrijdleiders illegaal en dus niet speelbaar te worden verklaard.

NBF Reglementen

De NBF kent net als andere sportbonden de nodige reglementen. Sommige zijn jaren "houdbaar", andere worden jaarlijks aangepast.
In de bijlage staan alle beschikbare reglementen.
Een korte beschrijven hiervan:
  • Algemeen reglement: De rechten en plichten van verenigingen en haar leden.
  • Sportreglement: Hierin staan alle regels betreffende de bowlingsport.
  • Met ingang van het seizoen 2017-2018 zijn er enkele wijzigingen in het sportreglement van toepassing.
  • NBF Evenementenplan 2017-2018: Is een aanvulling op het NBF Sportreglement en en geeft (aanvullende) regels over de organisatie, inrichting en de uitvoering van alle landelijke, regionale en plaatselijke evenementen.

Verder kent de NBF uiteraard ook een tuchtreglement en een dopingreglement, deze staan hieronder niet vermeld, maar kun je altijd vinden op de website van de NBF.