NBF Nieuwsbrief 230

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 230 - 05-12-2019

Nieuwegeinse BV wint Stedenontmoeting 50+
De Stedenontmoeting 50+ is gewonnen door de Nieuwegeinse BV. In Heerhugowaard bleven zij in de finale BV Maarssen en BV Heiloo voor.

Den Bosch en Veendam grote kampioenen tijdens Stedenontmoeting Jeugd
In Bowling IJsselmonde in Rotterdam zijn de Stedenontmoeting Jeugd titels ten prooi gevallen aan de BV Den Bosch (pupillen en aspiranten) en aan de BV Veendam (Junioren).

Paling 13e op de QubicaAMF World Cup
Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië is Lindsey Paling 13e geworden.

Doe jij al mee aan de NK Bowlen 2020?
Kijk in de link voor meer informatie en kijk welke klasse het beste bij jou past!

Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren
Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder hebben tijdens de EK Heren Trials plekken in de voorselectie verdiend

Derde weekend NTL gespeeld, nieuwe koploper Eredivisie
Speelronde 3 in de Nationale Trio Leagues is gespeeld. In het hele land kwamen (jeugd)teams in actie. In de Eredivisie verloor Team Ordonnans de koppositie.

Schrijf je nu in voor de Ton Zandboer Cup 2020
Voor de editie van 2020 hebben we ook direct de locatie voor de finale vast gelegd: Tilburg! Omdat we in 2020 afscheid nemen van Ton Zandboer als NBF-bestuurder.

Logobanner

NK Bowlen 2020 info

Zoals de meeste van jullie weten worden vanaf het komende seizoen alle NK’s samengevoegd tot één groot NK. Onder de noemer NK Bowlen 2020 gaan we een schitterend evenement organiseren voor alle bowlers.

Tijdens de NK Bowlen 2020, welke van 10 mei t/m 5 juli 2020 gespeeld wordt in Lucky’s Bowling Warmond, willen we alle leden van alle niveaus het evenement geven dat ze verdienen. De ervaring van het spelen van een NK willen we met behulp van jullie tot een hele leuke en bijzondere ervaring maken! Uiteraard kan er per klasse maar één winnen en kan niet iedereen zich plaatsen voor de volgende ronde, maar dat betekent niet dat degene die de finales niet halen niet de uitdaging met zichzelf kunnen aangaan en geen plezier kunnen hebben.

De online informatie en de inschrijving is te vinden op deze webpagina: http://nbf.bowlen.nl/Wedstrijdbowlen/NBFEvenementen/NKBowlen2020.aspx. Daarnaast is de flyer te vinden in de bijlage en is er een visuele uitleg te vinden op de webpagina.

Laten we er samen een groot succes voor de bowlingsport van maken!

Met vriendelijke groet,
Kevin de Haan
Marketing & Events

Bijlagen:
Bewaar het bestand 20190723 NK Bowlen 2020 Flyer Zwart Goud.pdfFlyer NK Bowlen 2020[ ]

NBF opleidingen 2019-2020.

In de bijlage de brochures  mbt de trainersopleidingen welke  gedurende het seizoen 2019/2020 gehouden worden.

Op zaterdag 12 oktober is de NBF/ETBF basisbegeleidersopleiding . Met dit op zak kan u assisteren bij een ETBF trainer die bv de jeugdtrainingen geeft.
U kan er voor kiezen om alleen deze dag te volgen waar u dus geen trainer wordt maar u kan na deze dag doorgaan met de level 1 trainersopleiding  welke 26 oktober zal worden vervolgd.
In de brochure vind u alle informatie mbt deze opleidingen.
Inschrijven kan  via het inschrijfformulier op de website bij voor leden/opleidingen

Heeft u vragen dan kan u mij natuurlijk altijd mailen of bellen.
MvG
Ben van Spronsen | NBF

Nieuwe reglementen bowlingballen

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiele ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden met een balansgat en maximaal 1 ounce sideweight positief of negatief. Dit betekent dat van deze ballen uiterlijk 01-08-2020 de balansgaten zullen moeten worden gevuld om deze ballen legaal te laten zijn.

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden zonder balansgat met maximaal 3 ounce positief of negatief sideweight. Dit betekent dat deze ballen al aan het nieuwe reglement voldoen dat ingaat op 01-01-2020 en dus niet meer aangepast hoeven te worden.

Alle ballen geboord tot 31-07-2018 met een balansgat dienen uiterlijk voor 01-08-2020 gevuld te zijn anders zijn deze ballen niet meer legaal om te gebruiken en dienen deze ballen door wedstrijdleiders illegaal en dus niet speelbaar te worden verklaard.

NBF Reglementen

De NBF kent net als andere sportbonden de nodige reglementen. Sommige zijn jaren "houdbaar", andere worden jaarlijks aangepast.
In de bijlage staan alle beschikbare reglementen.
Een korte beschrijven hiervan:
  • Algemeen reglement: De rechten en plichten van verenigingen en haar leden.
  • Sportreglement: Hierin staan alle regels betreffende de bowlingsport.
  • Met ingang van het seizoen 2017-2018 zijn er enkele wijzigingen in het sportreglement van toepassing.
  • NBF Evenementenplan 2019-2020: Is een aanvulling op het NBF Sportreglement en en geeft (aanvullende) regels over de organisatie, inrichting en de uitvoering van alle landelijke, regionale en plaatselijke evenementen.

Verder kent de NBF uiteraard ook een tuchtreglement en een dopingreglement, deze staan hieronder niet vermeld, maar kun je altijd vinden op de website van de NBF.