NBF Nieuwsbrief 212

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 212 - 06-02-2019

Cathrien Bosch-Nikkels wint vijfde NK 50+ Scratch titel
Tijdens de NK 50+ scratch heeft Bosch-Nikkels voor de vijfde keer het goud gewonnen. Na vier keer in de A-klasse, waaronder vorig seizoen, is het haar dit keer gelukt in de B-klasse.

Drie nieuwe Stedenontmoeting Kampioenen gekroond in Hoofddorp
In Claus Bowling Hoofddorp zijn de drie nieuwe Stedenontmoeting Jeugd kampioenen gekroond. BV Veendam (pup.), BV Den Bosch (asp.) en BV H'meer (jun.) wonnen de titels.

NK G-bowlen 2019 gestart met eerste van vijf voorrondes
Zondag 3 februari vond de eerste van vijf regionale voorrondes plaats voor de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019. In Breda kwamen de eerste deelnemers in actie.

Vijf cursisten behalen deelnamecertificaat trainersopleiding
Dit weekend is de opleiding tot bowlingtrainer op NBF / ETBF Level I afgerond. Vijf cursisten ontvingen hun bewijs van deelname en kunnen nu aan de slag om het definitieve certificaat binnen te halen.

Internationale maand gestart in Nieuwegein
Dit weekend is in Nieuwegein een YET-stop gestart. Eind van de maand start een EBT-stop in Tilburg. Februari is met recht een 'internationale maand'.

Loting 1e ronde Ton Zandboer Cup
Na afloop van de Stedenontmoeting Jeugd werd in Claus Bowling Hoofddorp de loting van de 1e ronde van de Ton Zandboer Cup gedaan. Bekijk de loting en de uitslag van de loting op onze website.

Steun onze Olympische droom en laat je stem horen!
Deze week zijn wij door World Bowling geïnformeerd over het initiatief: Bowling for gold! Het initiatief wil van bowlen een olympische sport maken in 2024 en jij kan daarbij helpen.

900 Global ondersteunt Team NL Bowling U18
In voorbereiding op de Europese jeugdkampioenschappen 2019 ontvingen de spelers van Team NL Bowling U18 deze week een mooi bericht: 900 Global ondersteunt alle acht spelers met één nieuwe bal!

Logobanner

Nieuwe reglementen bowlingballen

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiele ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden met een balansgat en maximaal 1 ounce sideweight positief of negatief. Dit betekent dat van deze ballen uiterlijk 01-08-2020 de balansgaten zullen moeten worden gevuld om deze ballen legaal te laten zijn.

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden zonder balansgat met maximaal 3 ounce positief of negatief sideweight. Dit betekent dat deze ballen al aan het nieuwe reglement voldoen dat ingaat op 01-01-2020 en dus niet meer aangepast hoeven te worden.

Alle ballen geboord tot 31-07-2018 met een balansgat dienen uiterlijk voor 01-08-2020 gevuld te zijn anders zijn deze ballen niet meer legaal om te gebruiken en dienen deze ballen door wedstrijdleiders illegaal en dus niet speelbaar te worden verklaard.

NBF Reglementen

De NBF kent net als andere sportbonden de nodige reglementen. Sommige zijn jaren "houdbaar", andere worden jaarlijks aangepast.
In de bijlage staan alle beschikbare reglementen.
Een korte beschrijven hiervan:
  • Algemeen reglement: De rechten en plichten van verenigingen en haar leden.
  • Sportreglement: Hierin staan alle regels betreffende de bowlingsport.
  • Met ingang van het seizoen 2017-2018 zijn er enkele wijzigingen in het sportreglement van toepassing.
  • NBF Evenementenplan 2017-2018: Is een aanvulling op het NBF Sportreglement en en geeft (aanvullende) regels over de organisatie, inrichting en de uitvoering van alle landelijke, regionale en plaatselijke evenementen.

Verder kent de NBF uiteraard ook een tuchtreglement en een dopingreglement, deze staan hieronder niet vermeld, maar kun je altijd vinden op de website van de NBF.