NBF Nieuwsbrief 209

Bowlen.nl

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 209 - 12-12-2018

Inschrijving Stedenontmoeting Senioren opent 14 december!
De inschrijving voor de Stedenontmoeting Senioren bij Lucky's Bowling te Warmond opent op vrijdag 14 december om 12.00 uur. Bespreek deelname binnen jouw vereniging en meld jullie team aan!

Wegens succes verlengd: De G-league in Noord-Holland & Flevoland
Vorig seizoen startte in Noord-Holland en Flevoland de eerste echte regionale league voor leden met een verstandelijke beperking. Zaterdag 8 december is begonnen aan alweer het tweede seizoen!

WK Heren - Terugblik
De Wereldkampioenschappen 2018 voor heren zijn klaar, de nieuwe kampioenen zijn bekend. Team NL Bowling komt met lege handen naar huis, maar met een rugtas vol ervaringen en ambities.

Geen succes voor Nederlanders in de Youth Euro Trophy. En dat is nieuws.
Afgelopen weekend werd stop 4 van de Youth Euro Trophy gespeeld. Er stonden na de finales geen Nederlanders op het podium. Het feit dat dit opmerkelijk is, is op zich een compliment voor de jeugd.

KNDSB zoekt bondscoach voor nationale teams
Sinds dit jaar onderzoeken wij de mogelijkheid om samen te werken met de KNDSB. Die bond is nu op zoek naar een bondscoach voor de nationale bowlingselecties. Die vacature delen we graag.

NBF zendt Team NL Bowling niet uit naar nieuw WK jeugd
In 2019 worden voor de eerste keer WK jeugd voor spelers tot 18 jaar georganiseerd. De NBF ziet er in 2019 vanaf om Team NL Bowling naar dit toernooi uit te zenden.

Nieuwe reglementen bowlingballen

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiele ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden met een balansgat en maximaal 1 ounce sideweight positief of negatief. Dit betekent dat van deze ballen uiterlijk 01-08-2020 de balansgaten zullen moeten worden gevuld om deze ballen legaal te laten zijn.

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden zonder balansgat met maximaal 3 ounce positief of negatief sideweight. Dit betekent dat deze ballen al aan het nieuwe reglement voldoen dat ingaat op 01-01-2020 en dus niet meer aangepast hoeven te worden.

Alle ballen geboord tot 31-07-2018 met een balansgat dienen uiterlijk voor 01-08-2020 gevuld te zijn anders zijn deze ballen niet meer legaal om te gebruiken en dienen deze ballen door wedstrijdleiders illegaal en dus niet speelbaar te worden verklaard.

NBF Reglementen

De NBF kent net als andere sportbonden de nodige reglementen. Sommige zijn jaren "houdbaar", andere worden jaarlijks aangepast.
In de bijlage staan alle beschikbare reglementen.
Een korte beschrijven hiervan:
  • Algemeen reglement: De rechten en plichten van verenigingen en haar leden.
  • Sportreglement: Hierin staan alle regels betreffende de bowlingsport.
  • Met ingang van het seizoen 2017-2018 zijn er enkele wijzigingen in het sportreglement van toepassing.
  • NBF Evenementenplan 2017-2018: Is een aanvulling op het NBF Sportreglement en en geeft (aanvullende) regels over de organisatie, inrichting en de uitvoering van alle landelijke, regionale en plaatselijke evenementen.

Verder kent de NBF uiteraard ook een tuchtreglement en een dopingreglement, deze staan hieronder niet vermeld, maar kun je altijd vinden op de website van de NBF.