NBF Nieuwsbrief 216

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 216 - 10-04-2019

De Rooij en Van Weeren nieuwe Nederlands kampioenen A-klasse
Zondag 7 april werden in Bowling Nieuwegein de Nederlandse kampioenschappen A-klasse 2019 beslist. In het Singles Event gingen Maxime de Rooij en Jord van Weeren er met de nationale titels vandoor.

Opleiding tot NBF wedstrijdleider succesvol afgerond door 18 cursisten.
Onlangs werd de opleiding tot NBF Wedstrijdleider van dit seizoen afgerond. In Veenendaal deden de cursisten een theorie en praktijk examen. 18 cursisten ronden de opleiding succesvol af.

Zondag 5 mei start het kwalificatietraject voor de EK 50+
Heb je interesse om ook mee te doen en ben of wordt je in 2020 50 jaar of ouder? Meld je dan aan. Je vindt alle informatie op de website van ESBC Nederland.

Maak kans op deelname aan Teen Masters Europe 2019
Dit jaar komt het Amerikaanse evenement Teen Masters voor het eerst naar Europa en zij hebben voor de primeur als locatie gekozen voor Lucky’s Bowling in Warmond!

15 - 21 april: European Youth Championships 2019
Maandag 15 april starten de European Youth Championships 2019 in Wenen en Team NL Bowling U18 is erbij en gaat ook dit jaar op jacht naar eremetaal tussen de grootste talenten van Europa.

Loting 2e ronde Ton Zandboer Cup 2019
Woensdag 27 maart is geloot voor de 2e ronde van de Ton Zandboer Cup 2019. In beide edities zijn nog twaalf teams over die nu gaan strijden om een plek in de finale op 29 juni 2019.

Selectie EK heren bekend
Medio juni komt Team NL Bowling in actie tijdens de Europese kampioenschappen voor heren in München. Inmiddels zijn de zes namen bekend die meegaan met coaches Van den Bogaard en Van den Heuvel.

Logobanner

Nieuwsbrief 50+ aflevering 2

Bowlen.nl

50+ Leden

Aflevering 2 - 08-03-2019

2e editie nieuwsbrief 50+
Hierbij ontvang je de tweede editie van de nieuwsbrief, speciaal voor bowlers van 50 jaar en ouder. De nieuwsbrief is samengesteld door ESBC Nederland.

Het team voor de World Senior Championships 2019 in Las Vegas is bekend!
Na een kwalificatietraject van vijf trials is de selectie bekend die Nederland komende zomer gaat vertegenwoordigen op de WK 50+ in Las Vegas.

Bowlen met leeftijdsgenoten? Speel mee in de Master Tour voor 50+!
De toernooien die onderdeel zijn van de Master Tour 50+ kunnen zich verheugen op een grote deelname. Bij jij al bekend met de toernooien die speciaal voor jou georganiseerd worden?

De inschrijving voor het kwalificatietraject European Senior Championships 2020 gestart!
Na de succesvol verlopen kwalificatietrajecten voor de World Senior Championships 2017 en 2019 gaat ESBC Nederland een zelfde kwalificatietraject opzetten voor het European Senior Championship 2020.

Logobanner

Nieuwe reglementen bowlingballen

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiele ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden met een balansgat en maximaal 1 ounce sideweight positief of negatief. Dit betekent dat van deze ballen uiterlijk 01-08-2020 de balansgaten zullen moeten worden gevuld om deze ballen legaal te laten zijn.

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden zonder balansgat met maximaal 3 ounce positief of negatief sideweight. Dit betekent dat deze ballen al aan het nieuwe reglement voldoen dat ingaat op 01-01-2020 en dus niet meer aangepast hoeven te worden.

Alle ballen geboord tot 31-07-2018 met een balansgat dienen uiterlijk voor 01-08-2020 gevuld te zijn anders zijn deze ballen niet meer legaal om te gebruiken en dienen deze ballen door wedstrijdleiders illegaal en dus niet speelbaar te worden verklaard.

NBF Reglementen

De NBF kent net als andere sportbonden de nodige reglementen. Sommige zijn jaren "houdbaar", andere worden jaarlijks aangepast.
In de bijlage staan alle beschikbare reglementen.
Een korte beschrijven hiervan:
  • Algemeen reglement: De rechten en plichten van verenigingen en haar leden.
  • Sportreglement: Hierin staan alle regels betreffende de bowlingsport.
  • Met ingang van het seizoen 2017-2018 zijn er enkele wijzigingen in het sportreglement van toepassing.
  • NBF Evenementenplan 2017-2018: Is een aanvulling op het NBF Sportreglement en en geeft (aanvullende) regels over de organisatie, inrichting en de uitvoering van alle landelijke, regionale en plaatselijke evenementen.

Verder kent de NBF uiteraard ook een tuchtreglement en een dopingreglement, deze staan hieronder niet vermeld, maar kun je altijd vinden op de website van de NBF.