NBF Nieuwsbrief 220

Bowlen.nl

NBF Nieuwsbrief

Aflevering 220 - 05-06-2019

Dubbels Di Giorno / Van Baest en Aalsburg / Di Giorno-Buijs winnen Nederlandse titels 50+
Op zondag 2 juni zijn in de Deventer Buitensociëteit & Bowling de Nederlandse kampioenschappen Doubles 50+ georganiseerd. De scratchtitel ging naar Gino Di Giorno en Geert-Jan van Baest.

Zilver voor Van Litsenburg en Mulder in YET finales
Tijdens de finales van de Youth Euro Trophy (YET) seizoen 2018-2019 hebben Senna van Litsenburg en Mylène Mulder zilver gewonnen in hun leeftijdscategorie. Mike Bergmann won het brons.

Brent de Ruiter wint SBT Masters
In het weekend van 25 en 26 mei werd in Middelburg het seizoen van de Sport Bowling Tour afgesloten. Er werden flink wat prijzen uitgedeeld. Brent de Ruiter won het afsluitende Masters Event.

D-Bowlen: Nederlands Kampioenen gekroond in Den Bosch
Eind mei zijn in de Maaspoort in Den Bosch de Nederlandse Kampioenen van het D-Bowlen gespeeld. Ton van Hooren, Robin van Vloet, Anette Kieboom en Alia Alieva zijn de nieuwe Nederlands Kampioenen.

Jeugdteam van BV Haarlemmermeer wint de NJTL finale
Voor het 2e jaar op rij wist een jeugdteam van de BV Haarlemmermeer de titel te pakken tijdens de NJTL Finale die dit jaar in Tiel is gespeeld.

Logobanner

Nieuwe reglementen bowlingballen

Zoals recentelijk aangekondigd heeft de USBC de regelgeving voor wat betreft het maximale onbalans van ballen aangepast per 01-01-2020. Na veel kritiek van federaties, pro shop houders en bowlers is er nu een overgangsregeling die ingaat op 01-08-2018, zodat iedereen ruim de tijd heeft zijn of haar materiaal te kunnen aanpassen voor de officiele ingangsdatum van 01-01-2020.

Deze regels zijn als volgt:

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden met een balansgat en maximaal 1 ounce sideweight positief of negatief. Dit betekent dat van deze ballen uiterlijk 01-08-2020 de balansgaten zullen moeten worden gevuld om deze ballen legaal te laten zijn.

Ballen geboord/in gebruik vanaf 01-08-2018 mogen geboord worden zonder balansgat met maximaal 3 ounce positief of negatief sideweight. Dit betekent dat deze ballen al aan het nieuwe reglement voldoen dat ingaat op 01-01-2020 en dus niet meer aangepast hoeven te worden.

Alle ballen geboord tot 31-07-2018 met een balansgat dienen uiterlijk voor 01-08-2020 gevuld te zijn anders zijn deze ballen niet meer legaal om te gebruiken en dienen deze ballen door wedstrijdleiders illegaal en dus niet speelbaar te worden verklaard.

NBF Reglementen

De NBF kent net als andere sportbonden de nodige reglementen. Sommige zijn jaren "houdbaar", andere worden jaarlijks aangepast.
In de bijlage staan alle beschikbare reglementen.
Een korte beschrijven hiervan:
  • Algemeen reglement: De rechten en plichten van verenigingen en haar leden.
  • Sportreglement: Hierin staan alle regels betreffende de bowlingsport.
  • Met ingang van het seizoen 2017-2018 zijn er enkele wijzigingen in het sportreglement van toepassing.
  • NBF Evenementenplan 2017-2018: Is een aanvulling op het NBF Sportreglement en en geeft (aanvullende) regels over de organisatie, inrichting en de uitvoering van alle landelijke, regionale en plaatselijke evenementen.

Verder kent de NBF uiteraard ook een tuchtreglement en een dopingreglement, deze staan hieronder niet vermeld, maar kun je altijd vinden op de website van de NBF.