Op zondag 16 oktober zijn in Tilburg de finales van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap gespeeld. Hieraan deden 6 leden van BV Barneveld mee, waarvan er 3 de finale haalden. Gerrit de Kruijff is er in geslaagd Nederlands Kampioen 50+ handicap te worden in de B-klasse.

Tijdens de NK 50+ handicap spelen alle deelnemers 5 games voorronde voor een plek in de finale. Er zijn aparte klassen voor dames en heren; A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.
In de finale wachtte de deelnemers nog eens 5 games om de uiteindelijke winnaars te bepalen.

In de voorronde scoorde Gerrit er lustig op los. Met een totaal van 1225 (1010 +215 HCP) had hij een achterstand van 6 pins op de nummer 1, dit beloofde een spannende finale. De finale liep voorspoedig en met een voorsprong van ruim 50 pins werd Gerrit Kampioen. In dezelfde finale klom Wilfred Koops op van de 10e naar de 5e plaats.

Bij de dames C klasse was er een gelukkige finale plaats voor Lida Roskam, zij was als 7e geëindigd in de voorronde net een plaats te laag voor de finale, maar door afzeggingen mocht zij alsnog aantreden. Uiteindelijk eindigde Lida als 6e. De overige deelnemers wisten niet tot de finale door te dringen.