Dag der Kampioenen Jeugd 2019

In de week van 16 t/m 23 juni 2019 werd de Dag Der Kampioenen gehouden in Sportcity Bowling Leiderdorp. Voor BV Barneveld speelden op zaterdag 22 juni 2019 om 13.00 uur
Jarno van den Brandt en Birgit Koops, de andere 3 verenigingskampioenen hadden zich om verschillende redenen niet ingeschreven voor dit evenement.
Jarno speelde bij de pupillen en deed voor de eerste keer mee aan een zo’n groot evenement. Dus dat was best even wennen, echter hij deed het voortreffelijk en stond na de voorronde op een keurige 6e plaats van de 17 deelnemers. De top 9 ging door naar de 2e ronde op zondag 23 juni. Jarno trof het niet met de poule-indeling, hij zat bij de kampioen van vorig jaar, ook nu liet hij weer mooie scores zien. Dit was echter niet genoeg om verder te gaan, een 2e plaats in de poule en de 4e score in de 2e ronde waren het resultaat. Jarno mag terugzien op een geslaagd toernooi.
Birgit speelde bij de junioren en voor haar was het de laatste kans bij de jeugd. Volgend jaar mag ze een gooi doen naar het verenigingskampioenschap bij de senioren. In de voorronde noteerde zij op de laatste game na mooie scores wat haar de 3e plaats opleverde en een plaats in de 2e ronde. Daar ging het duidelijk niet zo lekker. Dit resulteerde in de 2e plaats in de poule en dus geen vervolg van het toernooi.