Verenigingskampioenschap 2019 Jeugd

Op zaphoca thumb m Prijswinnaars Leiding 2019terdag 3 november 2018 zijn 19 jeugdleden begonnen aan de verengingskampioenschappen 2019.
Bij de meisjes 3 deelnemers, Birgit en Esmee bij de Junioren en Evita bij de Pupillen. Bij de jongens 1 junior, 6 aspiranten en 9 pupillen, dus bij de jongens kunnen we nog een leuke strijd verwachten.

Bij de Meisjes junioren een ongelijke strijd tussen Birgit en Esmee, vanaf de aller eerste game nam Birgit een voorsprong die elke game groter werd, waardoor zij de terechte kampioen is geworden. Slechts in de 4e game wist Esmee een heel klein beetje van de achterstand in te lopen. Evita was als enige pupil aan de start verschenen en werd dus onbedreigd winnaar, vooral in de finale liet zij mooie scores zien.

Maurits was de enige junior bij de jongens, hij werd dus de nieuwe kampioen.

Bij de jongens aspiranten een tweestrijd tussen Marnix en Carlo met op gepaste afstand Jordy, Quinten en de overige spelers. Marnix ging na de voorronde aan de leiding maar moest die in de finale afstaan aan Carlo, hij hield uiteindelijk 8 pins over. Voor de rest veranderde er niets zodat Jordy de 3e prijs in ontvangst mocht nemen voor Quinten, Frank en Mike.

Ook bij de jongens pupillen een spannende strijd om het kampioenschap. Na de 1e voorronde had Tristan de leiding voor Jarno maar na de 2e voorronde waren de rollen omgedraaid.  In de finale wist Jarno zijn voorsprong nog iets uit te breiden zodat het kampioenschap binnen was. Tristan eindigde op kleine afstand als 2e gevolgd Lucas die vanaf het begin op de 3e plaats bivakkeerde.

Voor de volledige uitslagen en standen zie de bijlage.