Verenigingskampioenschap 2020 Jeugd

Op zaterdag 16 november 2019 zijn 22 jeugdleden begonnen aan de verenigingskampioenschappen 2020.
Dit jaar slechts 1 meisje, Esmee bij de Junioren, als zij alles speelt is zij de nieuwe kampioene. Bij de jongens 1 junior, 8 aspiranten en 12 pupillen, dus bij de jongens kunnen we nog een leuke strijd verwachten.

Dylan is de enige junior bij de jongens, hij kan dus de nieuwe kampioen worden.

Bij de jongens aspiranten gaan zeer waarschijnlijk Carlo, Marnix en Jarno uitmaken wie er kampioen wordt de rest van de spelers lijken uitgeschakeld, maar je weet het natuurlijk maar nooit. 

Bij de jongens pupillen heeft Marnick in de voorronde een leuke voorsprong op gebouw op Edwin en Bram, de rest van de spelers staat op grote achterstand. Jammer voor William dat hij de 1e voorronde niet kon meespelen, anders had hij zich ongetwijfeld ook in de top van de ranglijst genesteld.

Op 29 februari werden de finales gespeeld.
Bij de junioren hebben zowel Esmee als Dylan de titel binnen gehaald, door al hun games te spelen.
Bij de aspirant jongens werd een spannende strijd verwacht, hier dacht Carlo totaal anders over. Met een geweldige serie van 510 over 3 games werd hij glorieus kampioen gevolgd door Marnix en Jarno.
Bij de pupillen jongens maakte Marnick het feestje voor de familie Cammeraat compleet door de titel te pakken. Hij hield keurig zijn voorsprong vast op de achtervolgers. Bram klom naar de 2e plaats wat ten koste ging van Edwin, de rest volgde op grote achterstand.

Helaas voor de kampioenen gaat dit jaar de Dag der Kampioenen niet door vanwege het coronavirus.

In de bijlage de standen na de voorronden en na de finale.

 

Dag der Kampioenen Jeugd 2019

In de week van 16 t/m 23 juni 2019 werd de Dag Der Kampioenen gehouden in Sportcity Bowling Leiderdorp. Voor BV Barneveld speelden op zaterdag 22 juni 2019 om 13.00 uur
Jarno van den Brandt en Birgit Koops, de andere 3 verenigingskampioenen hadden zich om verschillende redenen niet ingeschreven voor dit evenement.
Jarno speelde bij de pupillen en deed voor de eerste keer mee aan een zo’n groot evenement. Dus dat was best even wennen, echter hij deed het voortreffelijk en stond na de voorronde op een keurige 6e plaats van de 17 deelnemers. De top 9 ging door naar de 2e ronde op zondag 23 juni. Jarno trof het niet met de poule-indeling, hij zat bij de kampioen van vorig jaar, ook nu liet hij weer mooie scores zien. Dit was echter niet genoeg om verder te gaan, een 2e plaats in de poule en de 4e score in de 2e ronde waren het resultaat. Jarno mag terugzien op een geslaagd toernooi.
Birgit speelde bij de junioren en voor haar was het de laatste kans bij de jeugd. Volgend jaar mag ze een gooi doen naar het verenigingskampioenschap bij de senioren. In de voorronde noteerde zij op de laatste game na mooie scores wat haar de 3e plaats opleverde en een plaats in de 2e ronde. Daar ging het duidelijk niet zo lekker. Dit resulteerde in de 2e plaats in de poule en dus geen vervolg van het toernooi.

Verenigingskampioenschap 2019 Jeugd

Op zaphoca thumb m Prijswinnaars Leiding 2019terdag 3 november 2018 zijn 19 jeugdleden begonnen aan de verengingskampioenschappen 2019.
Bij de meisjes 3 deelnemers, Birgit en Esmee bij de Junioren en Evita bij de Pupillen. Bij de jongens 1 junior, 6 aspiranten en 9 pupillen, dus bij de jongens kunnen we nog een leuke strijd verwachten.

Bij de Meisjes junioren een ongelijke strijd tussen Birgit en Esmee, vanaf de aller eerste game nam Birgit een voorsprong die elke game groter werd, waardoor zij de terechte kampioen is geworden. Slechts in de 4e game wist Esmee een heel klein beetje van de achterstand in te lopen. Evita was als enige pupil aan de start verschenen en werd dus onbedreigd winnaar, vooral in de finale liet zij mooie scores zien.

Maurits was de enige junior bij de jongens, hij werd dus de nieuwe kampioen.

Bij de jongens aspiranten een tweestrijd tussen Marnix en Carlo met op gepaste afstand Jordy, Quinten en de overige spelers. Marnix ging na de voorronde aan de leiding maar moest die in de finale afstaan aan Carlo, hij hield uiteindelijk 8 pins over. Voor de rest veranderde er niets zodat Jordy de 3e prijs in ontvangst mocht nemen voor Quinten, Frank en Mike.

Ook bij de jongens pupillen een spannende strijd om het kampioenschap. Na de 1e voorronde had Tristan de leiding voor Jarno maar na de 2e voorronde waren de rollen omgedraaid.  In de finale wist Jarno zijn voorsprong nog iets uit te breiden zodat het kampioenschap binnen was. Tristan eindigde op kleine afstand als 2e gevolgd Lucas die vanaf het begin op de 3e plaats bivakkeerde.

Voor de volledige uitslagen en standen zie de bijlage.

 

Verenigingskampioenschap 2018 Jeugd

Op zaterdag 28 oktober 2017 zijn 18 jeugdleden begonnen aan de verengingskampioenschappen 2018.
Bij de meisjes slechts 2 deelnemers, allebei uitkomend in een andere categorie, dus het spelen van alle games is voldoende voor het kampioenschap. Bij de jongens aspiranten 5 spelers en bij de pupillen zijn er 11 man, dus hier kunnen we nog een leuke strijd verwachten.

Bij de jongens aspiranten heeft Marnix een comfortabele voorsprong op Quinten en Jordy. Voor het eerst gooiend met zijn nieuwe bal verbeterde Marnix zijn PR en bracht dit op 166, in de 3e game was hij er opnieuw erg dicht bij. Bij de jongens pupillen gaat Carlo aan de leiding op de voet gevolgd door Lucas. De rest volgt op gepaste afstand en zal alles in het werk moeten stellen om het leidend duo te achterhalen. Daarbij moet men ook de concurrenten in de gaten houden want de onderlinge verschillen zijn maar klein. Op naar de 2e voorronde op 27 januari 2018.

Ook de 2e voorronde is nu gespeeld en die heeft toch wel de nodige verschuivingen gebracht. Bij de jongens aspriranten was Marnix niet aanwezig, helaas voor hem, maar nu is het aan Quinten en Jordy om samen uit te vechten wie zich straks kampioen mag noemen. Bij de jongens pupillen zag koploper Carlo zijn voorsprong alleen maar groter worden, mede door het wegvallen van Lucas. De strijd om de overige podiumplaatsen is nu dus weer volledig open. Op naar de finale op zaterdag 7 april.

Tijdens de finale veranderde er eigenlijk niets en bleef bijna alles zoals het was. De enige die een plaatsje wist te winnen was Marnick en dit ging dan ten koste van Bram.

phoca thumb m Verenigingskampioenen 2018 Jeugd